Activatie
Joris’ Kerstboom zet Nederland in ‘t licht

Wie zet jij in het licht? In de dagen voor kerst was in 194 bibliotheken, in 31 Resto van Harte-buurtrestaurants en op 11 stadspleinen een Joris’ Kerstboom te vinden.

Daarnaast ontvingen meer dan 300.000 huishoudens in ons land  bij hun TV-gids een papieren kerstbal om zelf in de boom te hangen en zo ook thuis iemand in het licht te zetten. Joris’ Kerstboom is in 2019 voor de tiende keer gehouden en elk jaar sluiten meer organisaties zich erbij aan.

meer Activatie

5000 Bezoekers bij studio's KRO-NCRV

In het weekend van 12 en 13 oktober stelden omroepen hun gebouwen en studio’s open voor het publiek tijdens de Open Studio Dagen. Maar liefst 5000 bezoekers kwamen langs bij KRO-NCRV aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum en spraken hier met presentatoren en programmamakers, konden op de foto en deden mee met workshops.

10.637 opgestoken kaarsjes

Op 2 november is het Allerzielen, in de katholieke traditie de gedenkdag waarop we onze overleden dierbaren herdenken. In het NPO 2- programma Voor wie steek jij een kaarsje op? houdt KRO-NCRV de herinnering levend aan overleden dierbaren. Het tv-programma stond stil bij wat zij hebben betekend en viert hun leven. Op de bijbehorende website werden in de dagen rondom Allerzielen 10.637 kaarsjes opgestoken.

Krassen voor een mooi gesprek

In december zijn 35.000 kraskaarten door het NPO Zapp-programma Betreden op eigen risico verspreid op basisscholen, in bibliotheken en tijdens ledenevenementen. De niet-alledaagse vragen op de kraskaarten nodigen kinderen uit om eens echt in gesprek te gaan met hun opa of oma tijdens de Kerst.

Exclusieve première van Penoza

Bioscoop Tuschinski en Pathé Arena waren op maandag 18 november het decor voor de première van de bloedstollend spannende speelfilm Penoza The final chapter. De film is het definitieve slot van de gelijknamige, vijf seizoenen durende hitserie op NPO 3. Ruim 1000 leden van KRO-NCRV genoten van de première in aanwezigheid van cast en crew.