samenwerkingen
Ruud de Wild de Wallen op met Leger des Heils

Op donderdag 13 december zendt Ruud met zijn sidekicks Cielke en Thijs live uit vanaf de locatie van het Leger des Heils op de Oudezijds Achterburgwal.

Voor daklozen in ons land is december de zwaarste maand van het jaar. Ruud gaat samen met zijn team de daklozen een hart onder de riem steken en zo aan Nederland laten zien en horen dat daklozen ook gewoon mensen zijn. Met gesprekken met de tijdelijke bewoners van de opvang, met ontmoetingen met soldaten van het Leger des Heils en met verhalen van de straat. De live-uitzending vanaf de Wallen valt samen met de nieuwe slogan van het Leger des Heils: Je bent niet alleen.

meer samenwerkingen

Het succes van SpangaS in Beeld & Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum organiseert samen met KRO-NCRV in de herfstvakantie een SpangaS-experience met masterclasses en meet & greets met de acteurs van deze populaire jeugddramaserie. Ook gaan ouders in gesprek met de makers over hoe de serie maatschappelijke thema’s verwerkt in de verhaallijnen. In twee weken tijd zijn 13.000 bezoekers speciaal voor de SpangaS-experience naar Beeld en Geluid gekomen. SpangaS is met 2000 afleveringen de langstlopende dagelijkse Nederlandse jeugddramaserie ooit.

18.710,97 euro voor Unicef

Cupcakes bakken, flessen wegbrengen, auto’s wassen. Vijf weken lang zetten de jonge kijkers van het jeugdprogramma Zapplive zich in om geld op te halen voor Unicef. Met een totaalopbrengst van 18.710,97 euro! Klaas van Kruistum, tevens ambassadeur van Unicef, maakt voor Zapplive in Actie reportages vanuit Irak over kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

KRO-NCRV en Omroep Max feesten met Sint

In het weekend van 24 en 25 november organiseren KRO-NCRV en Omroep Max alweer voor de zevende keer samen het Zapp Sinterklaasfeest. Maar liefst 34.000 ouders en hun kinderen genieten van de voorstelling, die dat weekend vier keer wordt opgevoerd. Naast zijn Pieten neemt Sint bekende Zapp-presentatoren en –acteurs mee en zijn de Zappelin-vriendjes mee, zoals Nijntje en Woezel en Pip.

Nieuwe tekst voor 200 jaar oude kerstklassieker

Stille Nacht, Heilige Nacht is het kerstlied bij uitstek en al 200 jaar oud. In dit herdenkingsjaar schrijft het KRO-NCRV radio programma Zin in Weekend (NPO Radio 5) in samenwerking met Museum Catharijneconvent een wedstrijd uit om een nieuwe kersttekst te bedenken op deze eeuwenoude melodie. In de live-uitzending op zondag 9 december, vanuit Museum Catharijneconvent, wordt de winnende tekst ten gehore gebracht. In totaal zenden 150 mensen nieuwe liedteksten in. Cees Rutgers uit Engelen wint met zijn tekst Stil is de nacht. Juryvoorzitter Wilfred Kemp: “Rutgers vertolkt het verlangen van ieder mens naar rust, het verlangen de tijd van dit hectisch bestaan even stil te zetten. Het lied verwoordt ook de kracht van zingen, die hoop opwekt dwars door de wanhoop heen.”