Innovatie
Eerste spraakgestuurde kwis van Nederland

Met de Willem Wever Challenge lanceert KRO-NCRV de eerste spraakgestuurde kenniskwis.

De Challenge is een gezelschapsspel met interactieve speaker en een doorontwikkeling van het spel op de website van Willem Wever. Met de Challenge wordt ingespeeld op de behoefte om het schermgebruik bij kinderen terug te dringen. In plaats van ieder met zijn eigen schermpje, speel je nu met elkaar een spel rond een interactieve speaker.

meer Innovatie

Online in gesprek met Ajouad over identiteit

In de openhartige docu-serie Kaaskop of Mocro…? gaat presentator Ajouad el Miloudi op onderzoek uit naar de Turkse, Antilliaanse, Surinaamse en Chinese cultuur. Gemiddeld kijken 212.000 mensen naar elke aflevering en na afloop van elke aflevering gaan kijkers online in gesprek met Ajouad en gasten over thema’s. Achtduizend mensen kijken mee met de aftertalks op Facebook.

Kennis delen over voice control

KRO-NCRV presenteerde in september de Google Voice-assistent van BinnensteBuiten, een innovatieve manier om je door recepten te laten leiden door een echte chef-kok van 't programma BinnensteBuiten. Als een van de eerste publieke omroepen die met deze technologie aan de gang gaat, delen we in de weken na de launch onze learnings en ervaringen met vakgenoten door middel van keynote-speeches tijdens de MediaTalk van Media Perspectives, de Voice Conference van Entopic, het Congres Contentmarketing & Webredactie in Jaarbeurs Utrecht en het Cross Media Café van Immovator.