impact
10 miljoen views voor online video’s KRO-NCRV Kindertijd

Sinds de allereerste upload (een promo van het programma Apennoten) op 24 maart 2016 hebben de video’s op het Youtube-kanaal van KRO-NCRV Kindertijd al meer dan 10 miljoen unieke views gekregen.

Vooral onze kleuterdramaserie Abi, over de zesjarige Abigail, spant de kroon met in totaal 2.660.028 weergaven.

meer impact

Emotionele oproep Spraakmakers leidt tot thema-uitzending

Deze zomer deed Jeroen Riemeijer, lid van de community van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers, een emotionele oproep. Zijn vrouw Joke lijdt aan dementie en hij is van mening dat de buitenwereld geen goed beeld heeft wat dat voor impact heeft op iemands leven. De reportage had direct effect en Riemeijer gaat in gesprek met de Nationale Ombudsman over hoe je mantelzorgers beter kunt ondersteunen. Zijn input wordt meegenomen in het rapport dat de Nationale Ombudsman op 21 november presenteert in de thema-uitzending van Spraakmakers over dementie.

Onderzoek BiZa na reportage Reporter Radio

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat onderzoek doen naar het misbruik van sociale koopwoningen. Dat zegt minister Ollongren in november nadat ons onderzoeksprogramma Reporter Radio op NPO Radio 1 eerder liet weten dat er veel mis is met deze categorie woningen voor starters. In een aantal gevallen zijn deze woningen in handen van beleggers terechtgekomen. In september leidde de reportage van Reporter Radio al tot Kamervragen van GroenLinks aan minister Ollongren. Het ministerie wil nu weten hoe sociale koopwoningen worden misbruikt en of daar voldoende op wordt gehandhaafd. 

Nadia en Rowan in Viva400

Vrouwentijdschrift Viva verkiest presentator Nadia Moussaid (Laat op één, Brandpunt+) en programmamaker Rowan Blijd (Ditisspoton, Yo Mo!) tot meest inspirerende vrouwen van 2018 in de Viva400. Nadia is genomineerd in de categorie Creatieven, Rowan in de categorie Wereldverbeteraars.