Activatie
Joris' Kerstbomen in heel Nederland

In zes steden, 180 bibliotheken en 41 ‘buurtrestaurants’ van Resto van Harte staat in de dagen voor Kerstmis een Joris’ Kerstboom.

Al negen jaar lang is het tv-programma Joris’ Kerstboom een vaste waarde op de Kerstavond op NPO 2 en dit jaar is KRO-NCRV een nauwe samenwerking aangegaan met Resto van Harte en ProBiblio, de organisatie voor bibliotheken in Nederland. De Joris’ Kerstboom in bibliotheken en ‘buurtrestaurants’ is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma met Joris Linssen. Bij deze bomen in het land worden bezoekers uitgenodigd om hun dierbare in het licht te zetten.

meer Activatie

20.066 virtuele kaarsjes

Op 2 november is het Allerzielen, in de katholieke traditie de gedenkdag waarop we onze overleden dierbaren herdenken. In het NPO 2- programma Voor wie steek jij een kaarsje op? houdt KRO-NCRV de herinnering levend aan overleden dierbaren. Het tv-programma, live vanaf begraafplaats Westerveld in Driehuis, staat stil bij wat zij hebben betekend, viert hun leven en laat ze voortleven in verhalen en muziek van bekende Nederlandse artiesten. Op de bijbehorende website worden in de dagen rondom Allerzielen 20.000 kaarsjes opgestoken en de posts op Facebook leveren meer dan 100.000 reacties, likes en clicks naar de site op.

Meppel loopt uit voor Kerst met de Zandtovenaar

Op donderdag 13 december vindt de zevende editie plaats van de familievoorstelling Kerst met de Zandtovenaar. Ruim 6000 ouders en kinderen genieten op het Kerkplein in Meppel van het kerstverhaal dat met zandtekeningen in beeld wordt gebracht. Yosina Roemajauw, winnares van The Voice Kids, is een van hoofdrolspelers. Rondom de voorstelling wordt tevens het gratis boek Kerst met de Zandtovenaar uitgegeven, met foto’s van de zandtekeningen en de kerstvertelling.

52.880 stemmen voor 130 goede doelen

Elk jaar wordt er door de verenigingen KRO en NCRV een mooi bedrag aan kleinschalige goede doelen gegeven, die op een bijzondere manier bijdragen aan een zorgzame samenleving. De leden kunnen met hun goede doel meedoen aan Actie Warm Hart. Dit jaar worden 52.880 stemmen uitgebracht op de in totaal 130 goede doelen die meedoen. De stichting Mamita Alice en de stichting Babyspullen winnen beiden de hoofdprijs en verdienen daarmee 10.000 euro.

KRO-NCRV Radioschool voor jonge radiomakers

Dit najaar is de vierde editie van de KRO-NCRV Radioschool van start gegaan. Jonge talentvolle radiomakers tussen de 20 en 30 jaar, afkomstig uit heel Nederland en van verschillende opleidingen, volgen in hun avonduren workshops en lessen radiomaken. In deze alweer vierde editie doen 10 ‘radioscholieren’ mee. De nadruk ligt op het maken van radioprogramma’s: van productie tot verslaggeving, van improvisatie tot research. Oud-radioscholieren werken momenteel bij diverse publieke en commerciële radioprogramma’s, waaronder Gijs 2.0., De Nieuws BV, Spraakmakers, NOS Washington en Q-Music.