prijzen
3 x Impact Docs Award voor Zie mij doen

De documentaire Zie mij doen van regisseur Klara van Es is door Impact DOCS Award bekroond met een Award of Recognition in drie categoriën: Documentary Feature, Disability Issues en Women Filmmakers.

Zie mij doen won eerder dit jaar al op het Vlaamse documentairefestival Docville. De documentaire gaat in premiere in het Nederlands Film Festival in Utrecht en is dit najaar te zien op NPO 2.

meer prijzen

Matijs Lips uit Beilen verkozen tot Beste Leraar Nederlands 

“Hij laat leerlingen motiverende opdrachten maken, brengt literatuur - bijvoorbeeld poëzie - tot leven. Hij is bereid oude inzichten in te ruilen voor nieuwe inzichten, en geeft zo blijk van voortdurende eigen ontwikkeling.”

Lovende woorden voor de 32-jarige Matijs Lips, docent Nederlands aan het dr. Nassau College in Beien. Lips ontving de prijs op zaterdag 30 mei in het  NPO Radio 1-programma De Taalstaat uit handen van onderwijsminister Arie Slob. De zoektocht naar de Beste Leraar Nederlands van Nederland en België is een initiatief van De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal.

Het Zaad van Karbaat wint VPRO Documentaire Prijs 2018

“..in plaats van een degelijk journalistiek feitenrelaas, weten de makers het reportageniveau duidelijk te ontstijgen. We zijn onder de indruk van de bijzondere personages, de spannende filmische vormkeuzes die gemaakt zijn, de sterke dramaturgische vertelling, de montage, de muziek en de art-direction.“

Op 25 juni wint de documentaire Het Zaad van Karbaat (regie: Miriam Guttmann) de VPRO Documentaire Prijs. Miriam en haar crew studeren dit jaar met deze film af aan de Nederlandse Filmacademie. De documentaire vertelt het verhaal over de emotionele erfenis die vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat heeft nagelaten door in het geheim zijn eigen zaad te gebruiken. De documentaire is een co-productie van KRO-NCRV.

Jeugdfilm #tagged wint Grand Prize op New Media Film Festival in LA

“An exceptional film which beautifully articulates its central premise through a brilliant piece of technical mastery that is undeniably impressive and captivating.”

De korte jeugdfilm #tagged wint op 16 juni de Grand Prize op het New Media Festival in Los Angeles. #tagged belicht het contrast tussen de lieflijke intimiteit en de verwoestende kracht van social media, verteld vanuit het perspectief van de smartphone van een 14-jarig meisje. Producent VERTOV en KRO-NCRV maakten de film met als doel om de discussie over de rol van devices en social media in ons leven aan te wakkeren. #tagged won eerder dit jaar al diverse vakprijzen op buitenlandse festivals en wordt alom geprezen om het innovatieve karakter.

Jinek.nl wint Europese Splash Award

Het online platform Jinek.nl wint op 11 september in het Duitse Darmstadt een European Splash Award in de categorie Publishing en Media. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste sites die gebouwd zijn in Drupal, een contentmanagementsysteem en –framework, waarmee websites kunnen worden onderhouden. Het platform is gebouwd door bureau Limoengroen in opdracht van en in nauwe samenwerking met KRO-NCRV.