Innovatie
Sharon, de eerste spraakgestuurde keukenhulp

Koken met een Google Assistant, geen vlekken in je kookboek maar gewoon je laten leiden door je eigen virtuele chefkok in huis. Dat kan met de eerste spraakgestuurde keukenhulp voor Google Assistant van BinnensteBuiten.

Chef-kok Sharon de Miranda uit het tv-programma BinnensteBuiten komt tot leven in jouw keuken met haar stem. Sharon begeleidt je zo stap-voor-stap door een recept heen, helemaal op jouw tempo. De verwachting is dat voice-control de komende jaren een grote vlucht zal nemen en met deze Google Assistant is KRO-NCRV een van de eerste organisaties die met deze technologie pioniert.

meer Innovatie

Maak het verschil: voor als je goed wil doen, maar niet weet waar je moet beginnen

René helpt wereldverbeteraars in spé, Willem bakt pannenkoeken om mensen te verbinden en Azar helpt nieuwkomers te leren fietsen. Op het platform Maak het verschil geeft KRO-NCRV mensen die wel iets goeds willen doen, maar niet weten waar ze moeten beginnen, de kans om makkelijk acties te ondersteunen. Op het platform staan talloze acties die inspireren om eenvoudig mee te doen. Van muziek maken voor zieke kinderen tot ‘suppen’ op het water met een schepnet en vuilniszak. Om zo het verschil te (willen) maken!

Regieprijs voor Innovatieve VR-docu De stoel van de laatste jaren 

Onze VR-docu De stoel van de laatste jaren wint op het Nederlands Film Festival in Utrecht de VEVAM Fonds van het Forum van de Regisseurs. In de documentaire (te bekijken met een VR-bril) blikken ouderen terug op hun leven. De documentaire is een co-productie met Pieter van Huystee Film. Als kijker stap je via een mix van audio, 360º-video en animatie in het leven van Egbert en Fred. Vanuit hun stoel vind je allerlei persoonlijke en nuttige spullen binnen handbereik: een radio, een stapel streekbladen, een bloeiende tuin, een telefoon, een klepperende ketel op de houtkachel. Vanuit de stoel ontvouwen zich verhalen uit het leven van de hoofdpersonen.