Activatie
1500 leden en live tv en radio bij Vierdaagse

Net als in voorgaande jaren lopen ook dit jaar leden van de verenigingen KRO en NCRV mee met de Vierdaagse in Nijmegen. Ruim 1500 leden met hun introducés trekken de wandelschoenen aan voor de dagelijkse wandeltocht door de omgeving van Nijmegen.

Daarnaast zendt Fons de Poel dagelijks uit vanaf de Vierdaagse en is Ruud de Wild met zijn team te horen vanuit een speciale radio-studio bij de finish in Nijmegen. Het team van ons online platform No Limit Network volgt deelneemster Marly, die de Vierdaagse per rolstoel aflegt.

meer Activatie

120 goede doelen in race voor 10.000 euro bij Actie Warm Hart

Voor de derde keer organiseren dit jaar de verenigingen KRO en NCRV de Actie Warm Hart. Met deze actie kunnen goede doelen maar liefst 10.000 euro winnen op basis van het aantal publieksstemmen. Dit jaar hebben zich al 120 goede doelen aangemeld waarop gestemd kan worden door het publiek. Elk jaar geven de verenigingen KRO en NCRV een bedrag aan  goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een zorgzame samenleving. In 2017 hebben ruim 50.000 mensen hun stem uitgebracht.

1000 leden laten zich inspireren in Utrecht

In juni organiseert KRO-NCRV voor de tweede keer de Inspiratiedag voor leden. Ruim 1000 leden zijn aanwezig voor inspirerende workshops en lezingen van onder andere presentatoren Antoine Bodar, Christiaan van der Heijden en Roderick Vonhögen. Daarnaast zijn er stadswandelingen langs kerken en gaan bezoekers in gesprek met Annemiek Schrijver en met Jacobine Geel over geloof, Bijbel en levensvragen. Ook zijn er live-radiouitzendingen vanuit het museum.

Monitor Meeting in Zoetermeer over ouderenzorg

Op dinsdag 25 september debatteren ruim zeventig mensen, waaronder zorgprofessionals en familieleden van patiënten, over de ouderenzorg in ons land in de tweede editie van de Monitor Meeting, dit keer in de bibliotheek Zoetermeer. Patiënten kunnen door medische ontwikkelingen veel ouder worden, maar leveren in op hun onafhankelijkheid. Soms doet een behandeling dan ook meer kwaad dan goed. Wanneer is doorbehandelen niet meer zinvol?  Het doel van de Monitor Meetings is om een actueel onderwerp, dat ook op tv is, lokaal bespreekbaar te maken en de verbinding met de lokale samenleving aan te gaan.

Succesvol BinnensteBuiten Festival in Rhijnauwen

Zondag 23 september staat Fort Rhijnauwen bij Utrecht in het teken van de tweede editie van het BinnensteBuiten Festival. Ruim 2000 leden van KRO en NCRV passeren de hekken van het historische Waterlinie-fort en proeven hier wijnen, wandelen met de boswachter, kijken vogels, krijgen kookworkshops van de BinnensteBuiten-koks en laten zich inspireren door interieurstylisten en koks.