samenwerkingen
Stageplan voor meer stageplekken

‘’Iedere student verdient de kans om zichzelf te ontwikkelen, ook als je een beperking hebt’’, aldus Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV. Daarom presenteerde hij begin september het Stageproject in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Stichting Studeren en Werken op Maat.

De insteek van het Stageproject is tweeledig: enerzijds het stimuleren van werkgevers om hun organisaties open te stellen voor talentvolle jongeren met een arbeidsbeperking, anderzijds zorgen voor een betere transitie van studie naar werk. Minister Brink heeft in zijn troonrede na zijn verkiezing in september 2019 de overheid opgeroepen om meer te doen voor studenten met een beperking.

meer samenwerkingen

Prinsjesdagviering met omroep Human

Vanuit Den Haag presenteerden op de derde dinsdag van september Jacobine Geel (KRO-NCRV) en Stine Jensen (Human) een registratie van de Prinsjesdagviering. Ieder jaar delen tien levensbeschouwelijke stromingen hun inspiratie met de politiek en samenleving voorafgaand aan de troonrede. In muziek, verhalen en toespraken laat de viering de diversiteit aan levensbeschouwelijke tradities in Nederland zien. Het thema van dit jaar was: Geloven in vrijheid en vrede. 

In actie tijdens KWF Collecteweek

Eind augustus startte de Collecteweek op NPO Radio 2 en maakten de dj’s in vijf dagen 100 uur radio voor KWF Kankerbestrijding. In verband met het corona-virus konden er dit jaar minder collectanten langs de deuren voor KWF. Dj’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof reisden daarom door het land om te collecteren in plaatsen waar KWF geen collectanten heeft of op bijzondere plaatsen zoals het Binnenhof. Ruud de Wild doopte zijn podcast 30 Minuten Rauw om tot de dagelijkse podcast 30 Minuten Rouw en had hierin indrukwekkende gesprekken  met onder andere Femke van der Laan over haar aan kanker overleden echtgenoot Eberhard van der Laan en met presentator Roelof Hemmen die zijn vrouw aan kanker heeft verloren.

Natuur in 3D met Bartiméus Fonds

Hoe klinkt de natuur in 3D om je heen, en hoe kunnen mensen die blind of slechtziend zijn de natuur ‘zien’? Het NPO 2-programma BinnensteBuiten presenteerde half september een nieuwe maandelijkse podcastserie: Het geluid van de Nederlandse natuur. De podcast biedt een audio-ervaring middels 3D-geluid. Met je oortjes of koptelefoon ervaar je het geluid alsof je middenin de natuur staat. De podcastserie is in samenwerking met het Bartiméus Fonds. Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen. De serie is een vervolg op eerdere 3D-podcasts van BinnensteBuiten over het geluid van de Biesbosch en van Texel.