Innovatie
+Eddie duikt in het archief

+Eddie is de robotredacteur van Brandpunt+ en ontsluit met machine-learning, artificiële intelligentie en slimme algoritmes het archief van het actualiteitenprogramma Brandpunt rondom het thema armoede. 

Het programma Brandpunt is bijna zestig jaar op televisie geweest en heeft een enorme hoeveelheid reportages. Deze reportages wil KRO-NCRV zo ontsluiten voor een jongere generatie. De slimme robotredacteur kan ook alle audio doorzoeken en leest alle typografie in bewegend beeld. De eerste bewerkte en gepubliceerde video uit het archief van Brandpunt is op Facebook meer dan 200.000 keer bekeken en op YouTube meer dan 40.000 keer.

meer Innovatie

Het geluid van insecten in 3D-audio

De Aziatische boktor en de Argentijnse mier, wat doen die hier? Boswachter Tim van het KRO-NCRV jeugdprogramma Beestenbrigade is nieuwsgierig naar de nieuwe insecten die hij tegenwoordig in zijn tuin ziet. Hij gaat samen met KRO-NCRV dj Emmely de Wilt op onderzoek uit. Zij interviewt de insecten en komt zo talloze bijzondere feitjes over deze dieren te weten. De podcast Het Grote Nieuwe Insectenboek maakt gebruik van vernieuwende 3D-audio technieken en is gemaakt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

AR in de studio op zaterdagmiddag

In het KRO-NCRV jeugdprogramma Zapplive op Zaterdag kunnen via zapplive.nl de kijkers op elk moment meedoen. Kids kunnen vragen stellen aan de gasten, stemmen, liken, meedoen met spelletje, reageren en foto’s en video’s insturen naar het programma. In het innovatieve decor in de studio gaan realiteit en ‘augmented reality’ naadloos in elkaar over en geven zo een nieuwe kijkervaring.