activatie
In actie voor kinderen in kamp Moria

Het jeugdprogramma Zapplive op Zaterdag voerde in september actie om aandacht te vragen voor de humanitaire ramp op Lesbos na de allesverwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria.

De Nederlandse regering maakte vervolgens bekend om 50 vluchtelingenkinderen op te vangen. Een veel te klein aantal, vonden de makers van Zapplive op Zaterdag. Daarom riepen zij kinderen op om een foto van zichzelf in te sturen met daarop in beeld de tekst #500kinderen. Alle foto’s zijn eind september in Den Haag aangeboden om de regering aan te moedigen het besluit te heroverwegen.

meer activatie

Boswandelen vanuit huis

Een moodboard leren maken, eindelijk een ui goed leren snijden in flinterdunne stukjes of boswandelen vanaf de bank thuis. Begin september konden fans van het NPO 2-programma BinnensteBuiten meedoen aan BinnensteBuiten Thuis. In deze eerste editie konden kijkers virtueel wandelen door de bossen van Baarn met boswachter Marieke Schattelijn, een moodboard leren maken met interieurstylist Theo-Bert Pot of leren hakken en snijden onder leiding van chefkoks Sharon de Miranda en Ramon Brugman. Deelnemers konden live vragen stellen. Zo’n 6300 mensen deden vanuit huis deden aan BinnensteBuiten Thuis.