Innovatie
Achter de Dijken in 360 graden
Innovatie
Achter de Dijken in 360 graden

In het kader van de viering van 75 jaar vrijheid staat de NPO 2-serie Achter de Dijken dit jaar in het teken van dit thema.

Dit seizoen zijn er vijf speciale 360 graden-video’s gemaakt die online te bekijken zijn. Deze video’s nemen de kijker mee naar historische plekken in ons land, zoals naar het Jonas Daniel Meijerplein in Amsterdam waar in 1941 een grote razzia plaatsvond. In deze 360 graden-video’s zijn geanimeerde archieffoto’s te zien op de plek waar ze ooit, tientallen jaren geleden, gemaakt zijn.

meer Innovatie

Interactief artikel pointer

Bij het verhaal achter een identiteitsroof heeft Pointer ervoor gekozen om het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van een van de onderzoekers. Stapsgewijs word je als lezer meegenomen in het gehele onderzoeksproces. Op een interactieve wijze wordt duidelijk welke vragen de onderzoeker heeft gesteld en welke middelen hij hiervoor heeft geraadpleegd. Je ziet de whats app gesprekken die zijn gevoerd, de mailtjes die zijn gestuurd, je kan de telefoongesprekken beluisteren en je wordt meegenomen in de gedachtegang van de onderzoeker. Pointer ontving veel lof voor de productie, de storytelling en de insteek van dit artikel. Naar aanleiding van dit artikel is het bedrijf dat achter Geldninja zit gestopt met haar activiteiten in Nederland.  

SpangaS: Week Tegen Pesten 

Tijdens De Week Tegen Pesten, van 23 t/m 27 september, kon je via het Instagram kanaal van NPO Zapp volgen hoe Maud slachtoffer werd van pesterijen. De ontknoping van de Instragram-serie werd getoond middels een 360 graden-video. Een unieke kijkervaring. Als kijker van de video sta je namelijk midden tussen de leerlingen van het Spangals college in de pauze.