samenwerkingen
Wonderen in Utrecht

Sinds eind februari is in Museum Catharijneconvent in Utrecht de tentoonstelling Wonderen te zien. Wonderen spelen sinds het begin van de mensheid een rol in het leven van alledag.

Ook kunstenaars laten zich er al eeuwenlang door inspireren. Voor deze tentoonstelling heeft het museum de mooiste en verrassendste werken uit internationale collecties samengebracht. KRO-NCRV is mediapartner bij deze tentoonstelling en deed daarbij onder andere onderzoek naar het geloof in wonderen in ons land en lanceerde een YouTube-serie over wonderen.

meer samenwerkingen

Met WNF in actie voor Australië

Begin dit jaar werd Australië geteisterd door enorme bosbranden. Samen met het Wereld Natuur Fonds en Zapp Your Planet heeft KRO-NCRV de handen ineengeslagen met de speciale noodhulpactie SOS Koala. Kinderen, sportteams en zelfs complete basisscholen kwamen met grote en kleine initiatieven massaal in actie en haalden zo met elkaar maar liefst €246.351 op.

Biddend verbonden

In deze verwarrende tijd vol onzekerheid en angst wil KRO-NCRV samen met de Nederlandse bisschoppen een krachtig signaal van hoop, troost en bemoediging geven aan de katholieke gelovigen in Nederland. Daarom vormden zij op zondag 22 maart met elkaar een cirkel van gebed op NPO 2, Facebook en de website KRO-NCRV.nl/katholiek. Vanaf 12 uur kon iedereen via internet op ieder uur meebidden met het gebed van een bisschop vanuit zijn of haar eigen bisdom.