prijzen
Emmely de Wilt is Aanstormend Talent

Op 30 januari ontving Emmely de Wilt op het RadioRing Gala de Marconi Award Aanstormend Talent.

Emmely presenteerde het afgelopen jaar op NPO Radio 1 het programma Fris! Op NPO Radio 2 presenteert zij elke zondagmiddag Bureau de Wilt en op zaterdagochtend Het Oor Wil Ook Wat.

meer prijzen

Sigma Open Data Award voor Pointer

Het datajournalistieke platform Pointer is in de prijzen gevallen bij de Sigma Awards, de wereldwijde prijzen voor de beste datajournalistiek. Pointer won in de categorie Best Visualization (small newsrooms) voor hun onderzoek naar Deense oplichters. Het juryrapport spreekt van een detectiveverhaal met kleurrijke en gedurfde lay-out, dat websites en e-mails analyseert, bedrijven screent en de twee Deense oplichters via social media traceert op de Filipijnen.

Kristallen Film voor documentaire Wei

De documentaire Wei van filmmaker Ruud Lenssen heeft na al enkele weken in de bioscoop de status van Kristallen Film (10.000 bezoekers) bereikt. Wei is een indringend portret van de ouders van Lenssen, wier leven drastisch verandert door de dementie van vader Jac. Hij wordt steeds onhandelbaarder en dat leidt tot steeds grotere problemen voor moeder Ria, die de mantelzorg doet voor Jac. De documentaire is later dit jaar te zien in 2Doc.