Activatie
Corona Quarantaine Contact

Op vrijdag 13 maart is het Corona Quarantaine Contact gelanceerd, een initiatief dat in het leven is geroepen om mensen in tijden van deze coronacrisis telefonisch met elkaar in contact te brengen.

Inmiddels hebben al zo’n 3500 mensen zich gemeld bij het Corona Quarantaine Contact. KRO-NCRV roept mensen op die behoefte hebben aan een praatje om zich aan te melden. 'Leuk en positief gesprek, waarbij de negatieve ontwikkelingen even werden vergeten. Niemand staat er alleen voor', liet een beller weten op social media.

meer Activatie

20.000 rozen voor zorghelden

Half maart bracht KRO-NCRV 20.000 gezegende rozen naar ziekenhuizen in ons land. De rozen, beschikbaar gesteld door Meijer Roses, zijn een dankbetuiging aan het medisch personeel van Nederland in de corona-crisis. Normaliter levert Meijer Roses rozen voor de Paasviering op het Pietersplein in Rome. Toen zij hoorden dat er dit jaar geen bloemen naar Rome gaan besloot de kweker 20.000 rozen ter beschikking te stellen aan artsen en verpleegkundigen. Met een bloementaxi gingen programmamakers naar verschillende ziekenhuizen in ons land om deze helden in de zorg een hart onder de riem te steken.

Geen stemmen, maar stammen

In maart kwam 3FM-dj Wijnand Speelman in actie om stamceldonoren te werven. Samen met Matchis, het Centrum voor Stamceldonoren, haakte Wijnand met Wijnie2020.nl in op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, door ‘geen stemmen, maar stammen’ te verzamelen. En die zijn hard nodig. Een goede match is van levensbelang voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. De actie leverde in totaal 2130 nieuwe aanmeldingen op.