samenwerkingen
Met IVN in actie voor de wilde bij

KRO-NCRV stelde zichzelf met de actie Bee Friendly een doel: 1 miljoen zaadzakjes verspreiden om Nederland in bloei te zetten en zo de wilde bij te helpen in hun voortbestaan.

Een belangrijke samenwerkingspartner hierbij was IVN, het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid en Nederland Zoemt. Mede dankzij hun expertise ontwikkelde KRO-NCRV bij-lespakketten voor basisscholen, zodat kinderen op hun eigen schoolplein konden zorgen voor meer bloemen en zo meer leerden over het nut van de wilde bij. Maar liefst 12.500 schoolklassen hebben een gratis lespakket met zaadzakjes aangevraagd.  

meer samenwerkingen

Dichten in de bajes

Het NPO Radio 5-programma Volgspot organiseert dit jaar een gedichtenwedstrijd voor gedetineerden, in samenwerking met Exodus, de vereniging die zich inzet voor ex-gedetineerden, en Ark Mission, de Dienst Geestelijke Verzorging van Dienst Justitiële Inrichtingen. Een professionele jury kiest uit alle inzendingen een top-3 en vervolgens kiest een bekende zanger(es) kiest het winnende gedicht en maakt hiervan een muzieknummer. Dit lied wordt uitgevoerd tijdens het Exodus-concert in een gevangenis in ons land. De gedichtenwedstrijd staat dit jaar in het thema 'Sta op…'

Internationaal dataonderzoek naar dood migrant

Bij schermutselingen aan de Grieks-Turkse grens is op 4 maart met scherp geschoten. Daarbij raakten zes mensen gewond en overleed de Pakistaanse man Muhammed Gulzar. Pointer heeft in samenwerking met Lighthouse Reports, Bellingcat, Forensic Architecture, Der Spiegel en Sky News de dood van Gulzar onderzocht. De SP, ChristenUnie en PvdA hebben vragen gesteld aan minister Blok van Buitenlandse Zaken en ruim 100 Europese parlementariërs hebben de vragen van GroenLinks hierover in het Europees Parlement medeondertekend.