prijzen
Dossier Zorgcowboys wint De Tegel

Ons onderzoeksplatform Pointer en ons NPO Radio 1-programma Reporter Radio hebben begin juni de publieksprijs van De Tegel in de wacht gesleept. De Tegel is de belangrijkste prijs voor journalistiek in ons land.

Pointer en Reporter Radio wonnen samen met onderzoeksplatform Follow the Money deze publieksprijs voor het dossier Zorgcowboys. In dit onderzoek is onthuld dat er meerdere zorginstellingen in Nederland zijn die extreme winsten behalen. Het dossier Zorgcowboys heeft geleid tot meerdere Kamervragen, aanvullend regionaal onderzoek en het stopzetten van betalingen aan zorgbedrijven.

meer prijzen

NL Award voor docu Schapenheld

Onze documentaire Schapenheld heeft eind april een NL Award gewonnen in de categorie documentaire. In Schapenheld zien we hoe schaapsherder Stijn Hilgers uit Goirle met zijn kudde door Brabant reist en een eerlijk en duurzaam bestaan leeft met zijn vrouw en twee kinderen. De documentaire is gemaakt in co-productie met Omroep Brabant. De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van regionale omroepen.

#tagged scoort wereldwijd

Onze online serie #tagged blijft hoge ogen scoren op festivals wereldwijd. De serie won dit voorjaar al meerdere prijzen op festivals voor online producties in onder andere Santa Monica (USA), Buenos Aires (Argentinië), Denver (USA) en Terlizzi (Italië). In #tagged worden zes verhalen verteld door middel van smartphones. Verhalen van twintigers die de onbedoelde gevolgen van hun smartphonegebruik niet kunnen overzien.