Innovatie
Kindertijd 24/7 op YouTube

Sinds dit voorjaar is Kindertijd met een livestream 24/7 op YouTube te bekijken.

Deze livestream biedt kinderen de kans om educatieve programmering te kijken, zonder onderbroken te worden door reclames.  De stream zit vol educatie maar vooral ook inspiratie voor de jongste kijkers. Het succesvolle YouTube-kanaal van Kindertijd heeft ruim 640.000 abonnees en telt meerdere video’s die meer dan tien miljoen keer zijn bekeken.

meer Innovatie

Legaal samenkomen in Virtueel Radio Theater

Omdat mensen door de RIVM-maatregelen niet meer mochten samenkomen in theaters opende het radioprogramma De Staat van Staat in haar uitzending haar eigen virtuele theater. Elke avond werden luisteraars uitgenodigd om virtueel plaats te nemen in de studio, de plek waar je wel legaal mag samenkomen. Zo werden de luisteraars letterlijk onderdeel van het programma in de studio. Het leverde presentator Stefan Stasse een nominatie op voor de Zilveren Reissmicrofoon, de belangrijkste jury-radioprijs van Nederland.

Geroofd Joods vastgoed digitaal ontsloten

Onderzoeksplatform Pointer heeft een innovatief transmediaal project gelanceerd over de vastgoedboeken van de Duitse bezetter. In de Tweede Wereldoorlog werden meer dan 7.000 Joodse panden en stukken grond onteigend en vervolgens door oorlogskopers buitgemaakt. In de zogenoemde ‘Verkaufsbücher’ staan de transacties nauwkeurig beschreven. Pointer onthulde de verhalen achter deze transacties. Op een interactieve kaart kun je zien of jouw woning in deze boeken staat. Ook publiceert Pointer een online reconstructie van de Joodse Houttuinen in Amsterdam waar veel woningen onteigend werden. Via een digitale wandeling ga je op zoek naar de verhalen van deze straat die inmiddels niet meer bestaat.