activatie
10.000 kaarsjes voor slachtoffers corona

Op Tweede Pinksterdag presenteerde Anita Witzier een speciale editie van de vertrouwde tv-titel Voor wie steek jij een kaarsje op?

Duizenden Nederlanders zijn in de afgelopen maanden in stilte begraven tijdens de coronacrisis. Het plotselinge, sobere afscheid, maakt het verdriet voor de nabestaanden nog groter. Het programma riep heel Nederland op om op deze avond kaarsjes te branden voor het raam, op het balkon of in de voortuin. Ook konden mensen online een kaarsje opsteken via de bijbehorende website. Ruim 10.000 mensen hebben dit gedaan en duizenden gaven reacties van hoop en troost op de Facebook-pagina.

meer activatie

2500 brieven voor de Koning

Omdat Koningsdag dit jaar anders dan andere jaren werd gevierd, heeft Zapplive op deze dag maar liefst 2500 brieven van kinderen aangeboden aan Koning Willem-Alexander in een live-videoverbinding. In Zapplive Extra stelde rapper Ali B. kinderen enkele dagen eerder de vraag: “Wat zou jij aan de Koning willen vertellen?”. Maar liefst 2500 kinderen zetten hun verhalen, wensen, dromen, angsten en verhalen op papier.

20.000 teams spelen De slimste mens

Op tweede Paasdag werd de allereerste online pubquiz van De slimste mens gespeeld. Op de Facebookpagina van De slimste mens was de quiz te volgen en mee te spelen. Onder begeleiding van presentator Philip Freriks werden de spelers meegenomen door de vertrouwde vragenrondes van De slimste mens. In totaal deden 20.000 teams mee met deze eerste editie en gemiddeld bestond elk team uit vier personen. Op Hemelvaartsdag is de tweede editie georganiseerd.