samenwerkingen
Koningsdag in het ziekenhuis

Voor de meeste kinderen is het op Koningsdag de gewoonste zaak van de wereld om de deur uit gaan en op de vrijmarkt hun spullen te verkopen. Dat geldt niet voor kinderen die in een ziekenhuis liggen. 

Zapplive bracht daarom het Koningsdagfeestje naar deze kinderen toe en zond live vanuit het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht uit. In deze unieke, feestelijke uitzending ontvingen Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand Janouk en Sosha van Het Klokhuis en ook Tim Douwsma en DJ Don Diablo waren erbij. Kinderoncoloog Wouter Kollen werd recent geïnterviewd over BN’ers en initiatieven in het Prinses Máxima Centrum. Hij haalde aan dat de uitzending van Zapplive op Koningsdag veel voor de kinderen heeft betekend.

meer samenwerkingen

Amsterdam Kleinkunst Festival met Volgspot

Anne van Herman van Veen, Oerend hard van Normaal, Suzanne van VOF de kunst, Je loog tegen mij van Drukwerk en Het is over van Jenny Arean. Stuk voor stuk Nederlandstalige klassiekers die behoren tot ons cultureel erfgoed maar nummers die je ook achterlaten met heel veel vragen. Volgspot, op NPO Radio 5, en het Amsterdams Kleinkunst Festival gingen samen op zoek naar de antwoorden en dat heeft inmiddels geleid tot twee succesvolle edities van De avond van de kleinkunst. Kleinkunstenaars zoals Anne van Veen, Kiki Schippers, Flip Moorman, Yentl & De Boer en Jan Beuving schreven een vervolg op twaalf klassiekers en brachten van de originele hits in De Kleine Komedie legendarische versies van hun nummers.

Bert de berg op

Bert Kranenberg was dit jaar voor de 12de keer bij Alpe d’HuZes en bracht al wandelend de gehele dag verslag uit voor NPO Radio 5 en bij Gijs 2.0 op NPO Radio 2. Bert mengde zich bij Alpe d’HuZes tussen vijfduizend deelnemers en liep samen met hen de berg op om hun verhalen op te tekenen. Voor wie doen zij de beklimming? Wat zijn hun beweegredenen om mee te doen? Daarnaast heeft Bert 4 uur lang live uitgezonden boven op de top van de Alpe d’Huez op NPO Radio 5 en ook nog kort op NPO Radio 2 in samenwerking met collega’s Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof. In de uitzending kwamen de verhalen van de deelnemers naar voren die over de finish kwamen. De totaalopbrengst van Alpe d'HuZes is 11.800.239,74 euro en dit bedrag is overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Een unieke Pinksterviering

Op zaterdag 1 juni hebben de opnames plaatsgevonden voor de ‘grootste Pinkersterviering van Nederland’. Zeven protestantse kerken uit alle delen van Nederland hebben samen een unieke Pinksterviering voorbereid. De viering vond plaats in de Broerekerk in Bolsward. Ook zanger Stef Bos en rapper Brainpower verleenden hun medewerking aan deze viering, die in het teken stond van het verlangen elkaar te verstaan en te begrijpen. Het was een initiatief van het programma Met hart en ziel en de Protestantse Kerk in Nederland. De viering is op 8 juni op NPO 2 uitgezonden en werd op 8 en 9 juni ook uitgezonden op TV Oost. In de weken voorafgaand aan de viering liet presentator Jos van Oord de kijker zien hoeveel inspiratie de voorbereidingen al hebben gebracht in de kerken die meedoen.