Innovatie
Vertel. magazine nu ook te beluisteren

Een magazine toegankelijk maken voor iedereen, dus ook voor blinden en slechtzienden, wie wil dat nou niet? 

Vertel. de podcast is ontstaan. Want hoe leuk is het om ook te kunnen luisteren naar het enthousiasme van programmamakers? Je kunt zelf, waar en wanneer je maar wilt, de Vertel. de podcast luisteren. Vertel. de podcast is voor leden van KRO-NCRV gemaakt. De podcast is een doorontwikkeling van het ledenmagazine Vertel.. Dit magazine is een groot succes en inmiddels al door 115.000 leden van de KRO-NCRV met veel plezier gelezen.

meer Innovatie

Van bootcamp naar illegale visvangst

De onderzoeksjournalisten van het programma Pointer hebben samen met Lighthouse Reports en studenten van de VU (International Crimes, Conflict and Criminology) onderzocht of de vis die wij eten wel eerlijk gevangen is. Door middel van een databootcamp werd er een paar dagen intensief gezocht naar illegale praktijken in de visvangst. Deze nieuwe manier van kennis bundelen heeft tot een mooi onderzoek geleid. Er is ambitie om in de toekomst vaker dit soort bootcamps te organiseren, waarbij verschillende belanghebbenden bij elkaar komen om tot de juiste onderzoeksresultaten te komen.

Verhalen uit het nest

Stel: je bent een klein uilskuiken en je ontdekt ineens dat je zusje weg is. Wat doe je dan? Zoeken natuurlijk! Zo begint het eerste interactieve KRO-NCRV luisterboek genaamd ‘Verhalen uit het nest’, dat gratis beschikbaar is op smart speakers. Jonge luisteraars tussen de vier en zeven jaar bepalen zelf de lijn van het spannende verhaal, door antwoord te geven op de vragen die hen worden gesteld door de uilskuikens. Welke gang in het mollenhol moeten de kuikens kiezen en moeten ze wegrennen als ze de enge poes tegenkomen? Verhalen uit het nest vormt de opmaat voor verdere ontwikkeling van interactief voorlezen. Het interactieve verhaal is te beluisteren door het commando ‘Praat met ‘Verhalen uit het nest’’ te geven aan je home speaker. Ook via smartphones beluisteren via de Google Assistent app.