samenwerkingen
The Passion voor blinden en slechtzienden nog beter te volgen

Blinden en slechtzienden konden The Passion dit jaar met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. Bij deze audiodescriptie beschrijft DJ Wouter van der Goes tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt.

In samenwerking met Stichting Bartiméus is het jaarlijkse muzikale Paas-evenement helemaal uitgeschreven. Met daarbij natuurlijk ook alle bijzondere audiovisuele highlights van dit jaar.
Eveline Ferwerda, projectmanager Bartiméus Sonneheerdt: "Door de rijke beeldvertelling van audiodescriptie zijn televisie en film ook voor mensen die niet goed zien of blind zijn weer goed te volgen. Dat betekent niet alleen toegang tot informatie, cultuur en entertainment maar heeft ook een belangrijk sociaal aspect. Dit jaar kan een blinde moeder, dankzij KRO-NCRV en de EO, samen met haar gezin naar The Passion kijken zonder iets te missen, dat vinden wij fantastisch.”

meer samenwerkingen

Roderick zoekt licht brengt hartverwarmende initiatieven in de Bijlmer in beeld

De Bijlmer was deze Pasen het toneel van The Passion. Een bijzondere wijk met talloze kansrijke initiatieven waar Roderick op 'wijksafari’ is gegaan. 

Met hulp van het Kansfonds wordt in de Bijlmer gebouwd aan een samenleving waar mensen naar elkaar omzien. Zoals in de Gliphoeve, een bijzondere buurtboerderij midden tussen de flats. Daniel was verslaafd, maar vond er een nieuw thuis tussen de konijnen. In aanloop naar The Passion maakte internetomroep Trideo in samenwerking met het Kansfonds en de KRO een serie reportages over zes diakonale projecten in de Bijlmer.

Prijsuitreiking Beste Spirituele Boek in Jacobine op Zondag

Op zondag11 februari reikte Jacobine Geel in haar programma Jacobine op Zondag  (NPO 2) de prijs uit voor het Beste Spirituele Boek. Maar liefst 15.000 stemmen werden uitgebracht en met een meerderheid van de stemmen won het boek Steeds Leuker van Jelle Hermus. Jacobine Geel zat in het panel dat de shortlist voor deze verkiezing had samengesteld, die werd georganiseerd door het CPNB.

Dichtwedstrijd in de gevangenis

Deze jaarlijkse dichtwedstrijd wordt uitgeschreven door Ark Mission en Exodus in samenwerking met DJI en KRO-NCRV. De dichtwedstrijd is bedoeld om gedetineerden en ex-gedetineerden uit te dagen op creatieve wijze uiting te geven aan hun gevoel.

De drie winnende gedichten worden voorgelegd aan zanger Jeangu Macrooy, die niet alleen het winnende gedicht kiest, maar deze ook op muziek zet en in de gevangenis voor een gedetineerdenpubliek ten gehore brengt op Tweede Pinksterdag. Volgspot Radio 5 zal live vanuit de gevangenis dit Exodusconcert uitzenden en betrokkenen van de wedstrijd en het gevangeniswezen aan het woord laten. 

De Reünie special: De vrijwilligers van Lesbos

In De Reünie Special van zondag 18 maart 2018 (NPO 1) stonden tien vrijwilligers centraal die te hulp zijn geschoten tijdens de enorme vluchtelingenstroom in Lesbos. De uitzending is in samenwerking met ‘Because we carry’ gemaakt.

David is pas 18 als hij naar Lesbos afreist als vrijwilliger. Hij geeft voetbaltrainingen aan kinderen die in de kampen alleen maar kunnen wachten tot ze door kunnen reizen. Maar wat doe je als de kinderen zich aan je gaan hechten? Aan Ajouad vertelt David dat het ongelooflijk zwaar is om dan weer het vliegtuig naar Nederland te pakken, en de vluchtelingen op Lesbos achter te laten.

BinnensteBuiten: Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees riep alle Nederlanders op om van 5 t/m 11 maart 2018 een week geen vlees (en vis) te eten. Een initiatief van onder anderen Isabel Boerdam, een vegetarische food-expert met een missie. Met haar kennis en recepten wil zij meer mensen bekend maken met heerlijke vegetarische gerechten. Culinair expert Alain Caron van BinnensteBuiten ontmoette haar in Amstelveen bij haar leverancier en komt in een walhalla voor groenten liefhebbers terecht. Ze maken samen natuurlijk een vegatisch gerecht om aandacht te besteden aan dit initiatief.