activatie
Burgerplatform 'Stop Beerput Nederland' nav documentaire

Diepgaand onderzoek naar milieucriminaliteit in Nederland. Milieurechercheurs vertellen in de documentaire 'Beerput Nederland' hoe frauduleuze afvalbedrijven al decennialang ongestoord hun gang kunnen gaan.

Naar aanleiding van de documentaire is er in Moerdijk (Zevenbergen) een debatmiddag georganiseerd. Het café puilde uit van belangstellenden en de burgemeester was er om antwoorden op vragen te geven. “We zijn er nog niet. En we worden misschien soms met open ogen belazerd. Maar het toezicht op chemische risicobedrijven op Industrieterrein Moerdijk is de laatste jaren fors verbeterd. We zitten er bovenop.” Aldus burgemeester Jac Klijs van Moerdijk.

De documentaire riep heel veel verontwaardiging op op twitter. Er is zelfs een burgerplatform op facebook gestart: ‘Stop Beerput Nederland’.

Op 18 januari zijn er tevens Kamervragen gesteld. Ex-minister Jan Pronk laat weten dat hij zich niet kan vinden in het beeld dat zijns inziens door de documentaire wordt geschetst. De heer Pronk distantieert zich met name van het in zijn ogen gesuggereerde beeld dat hij, door onvoldoende op te treden, milieucriminaliteit ‘faciliteerde’.

meer activatie

Loena Maas uit Hij is een Zij eerste Youth Pride ambassadeur

Dinsdag 11 februari zijn tijdens een ‘kick-off event’ van de Gay Pride in Amsterdam de namen van de acht Pride ambassadeurs onthuld. Transgender Loena Maas werd benoemd tot de eerste Youth Pride Ambassadeur. In 2012 kwam Loena Maas uit de kast als transgender. Het KRO-NCRV programma Hij is een zij volgde Loena in haar transitietraject.

Leden KRO-NCRV ontmoeten multi-religieus Amsterdam Zuidoost

Voorafgaand aan het muzikale Paas-evenement The Passion liepen ruim 300 leden van KRO en NCRV mee met een The Passion-wandeling door de Bijlmer. Leden maakten deze middag kennis met dit indrukwekkende stadsdeel en haar 130 verschillende nationaliteiten. Dit jaar liet The Passion-Wandeling een mooie weerspiegeling zien van de Bijlmer en het thema ‘Ik zie jou’. De wandeling voerde langs diverse kerken en gebedshuizen zoals een Surinaamse kerk, een hindoe-tempel en de grootste moskee van Amsterdam. Ter herinnering aan deze dag konden leden met het  The Passion-kruis op de foto. Tot slot gaf Dwight Dissels (die de rol van Jezus vertolkte in The Passion in 2017) een adembenemend optreden.

Bert Kranenbarg maakt radio voor blinden bij Koninklijke Visio in Huizen

“Heerlijk om mijn passie voor radio te kunnen delen met deze mensen.”
Radio 5-dj Bert Kranenbarg heeft op 10 en 11 maart zijn steentje bijgedragen tijdens NL Doet. Bij dit evenement staat vrijwilligerswerk in het middelpunt van de belangstelling.
Samen met zijn collega’s van NPO Radio 5 heeft Bert deze dagen meegelopen bij de Koninklijke Visio in Huizen, een dagbestedingsinstelling voor mensen met een visuele en verstandelijke handicap. Met vijf cliënten heeft Bert live radio gemaakt vanuit de radiostudio in het gebouw. Nadat Bert en zijn collega’s alle enthousiaste vragen hadden beantwoord werd de ‘Studio Bovenweg’ gekoppeld aan de studio van NPO Radio 5. Bert is van plan om binnenkort nog een keer bij Visio langs te gaan om een lesje radio maken te geven.